Hoi allemaal, Sinterklaas is weer in het land! Gisteren ben ik bij de nationale intocht van Sinterklaas geweest en toen ik ‘s middags weer thuis was, had ik heel veel zin om pepernoten te bakken! Pepernoten maken is heel erg simpel, en duurt niet zo lang! Hierbij het recept:)

Dit recept is goed voor zo’n 250-300 pepernoten (afhankelijk van hoe groot je ze maakt). Dat zijn er behoorlijk veel, maar je eet ze sneller dan je denkt natuurlijk:)

De ingrediënten zijn afgestemd op het gebruik van één heel pakje ongezouten roomboter (van 250 gram).

De volgende ingrediënten heb je nodig:
-250g roomboter (koud en hard)
-210g donkere basterdsuiker
-3 ruime el speculaaskruiden
-420g zelfrijzend bakmeel
-¾ tl zout
-7 el melk

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 °C.

Stap 2: meng de suiker, speculaaskruiden, bakmeel en het zout.
(door het zelfrijzend bakmeel kan het nogal gaan stuiven, kijk daarom uit met je kleren en gebruik bijvoorbeeld een tafelkleed)

Stap 3: Prak de boter wat los, zodat dit straks makkelijk te mengen is.
De hele koude boter is namelijk moeilijk te mengen, door het wat kleiner te snijden en te prakken wordt dit wat makkelijker.

Stap 4: Voeg de boter bij het andere mengsel toe en kneed dit tot een groot geheel.

Stap 5: Voeg de melk, lepel voor lepel toe.
Dit om te voorkomen dat het mengsel te dun wordt.

Stap 6: Verdeel het mengsel in meerdere ballen, ongeveer 7 stuks.

Stap 7: Rol de ballen één voor één uit tot staven, zodat ze een doorsnede van 1cm hebben.

Stap 8: Snij de staven tot delen van 1 cm.

Stap 9: Pak een stukje, rol het tot een balletje en druk het iets aan. Legt dit nu op bakpapier.

Stap 10: leg de hele bakplaat vol met pepernoten.
In totaal hadden wij 2,5 bakplaat vol!

Stap 11: Bak de pepernoten 15 minuten in de oven.

Ik hoop dat ze bij jullie net zo lekker zijn! Ik ben heel erg benieuwd:)

Eetsmakelijk!

Groetjes,

Van mij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter!
Plaats hier uw naam