Peren Tarte Tatin

1
654

Hoi! Vandaag deel ik het recept voor een lekkere peren Tarte Tatin. Een taartje die heel makkelijk te maken is maar desalniettemin super lekker!

De top bevat smeuïge peertjes en de onderkant is wat bij betreft een combinatie tussen cake en taart.

Benodigdheden:

-250 gram ongezouten roomboter
-250 gram licht bruine basterdsuiker
-2 el rietsuiker
-250 gram zelfrijzend bakmeel
-4 eieren
-2 tl speculaas/koekkruiden
-4 kleine peren (uit eigen tuin of anders uit de winkel)
-2 el abrikozenjam

-Handmixer/keukenapparaat
-Ronde springvorm
-Bakpapier

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Recept:
1.Doe bakpapier op de bodem van de springvorm.
2.Vet de bakvorm in met boter.
3.Bestrooi de bodem van de springvorm met rietsuiker.


4.Schil de peren. Snij ze in dunne plakjes.
5.Leg de peren in de springvorm. Je kan proberen een bepaald patroon te maken; ik heb de plakjes peer rond neergelegd.


6.Klop de boter, suiker & speculaas/koekkruiden tot een luchtig mengsel.
7.Voeg alle eieren toe. Doe dit één voor één.
8.Klop tot een romig, glad geheel.
9.Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel door het beslag.
10.Schep het beslag in de springvorm, bovenop de peren.


11.Bak de taart in 50-60minuten gaar.
12.Laat de taart 10minuten afkoelen.
13.Keer de taart om op een bord/schaal, trek vervolgens het bakpapier er voorzichtig vanaf.
14.Verwarm de abrikozen samen met een eetlepel water in een pan. Doe dit op laag vuur.
15.Strijk het vloeibare mengsel over de bovenkant van de peren Tarte Tatin.

Enjoy!



1 Reactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter!
Plaats hier uw naam