Studeren in België – week #1

0
356
dav

Hoi allemaal!

Inmiddels is mijn tweede schoolweek begonnen en daarom wil ik nog even vertellen hoe mijn eerste schoolweek hier was in het verre Leuven.

Maandag
Op maandag had ik een introductie dag. Het begon met een lange introductie sessie met de studiebegeleiders die uitleg gaven over van alles en nog wat. Wat me vooral opviel was hoe vaak ze lieten merken hoe streng zie hier wel niet zijn. Ik ben het met ze eens dat we heel veel dingen zelf kunnen opzoeken en dat je niet onnodig hoeft te mailen, maar ik ben het niet gewend dat leraren zo streng over willen komen bij de leerlingen.

We kregen een lunch via school en zaten met z’n allen in de cafetaria. Dat was enigszins awkward want je kent net 1 of 2 mensen, maar je gaat via via met steeds meer mensen praten, wat dan op zich wel weer fijn is.

‘s middags hadden we een ouderwets introductie spelletje; een speurtocht. We gingen opzoek naar borden in en buiten de gebouwen, op zoek naar een woord. -nu ik dit schrijf, een week later, blijkt dat mijn groepje gewonnen had en daarom kregen we een gepast cadeautje van de opleiding namelijk een tandpasta pakket-

Voor het avondeten wilde ik een preistamppot maken uit het kookboek ‘wat een studentje ‘s avonds eet’. Helaas verkochten ze in de winkel alleen maar prei per 3 stuks, en dat is nou weer even veel van het goede… dus besloot ik maar een stamppotje te maken met hamblokjes en paprika die ik nog had liggen, ui die ik kocht in de winkel en kruimelige aardappelen omdat ze geen aardappel puree zakjes hadden… gaat weer lekker!

Dinsdag
Op dinsdag had ik de eerste lessen. Het was gelijk een vrij lange dag. Overdag de ‘normale’ lessen zoals infectiepreventie, Hoofd en Hals en algemene informatie sessies. ‘s Avonds had ik voor het eerst de startcursus Frans. In het 2e semester moet ik voor communicatie Franse gesprekken kunnen voeren. Nu heb ik 3 jaar lang Frans gehad op VWO, maar ik ben bang dat ik daarom straks niet het goede niveau heb. Daarom heb ik besloten om maar mee te doen met deze cursus, het niveau is op dit moment nog wel erg laag gezien er ook mensen zijn die helemaal nog nooit Frans hebben gehad.

Iets voor 10 waren we klaar en fietste ik snel naar huis.

Woensdag

Nog een dag vol lessen, van 8 tot 6. Ik ben deze lange dagen niet gewend van vorig jaar, dus het is wel weer even wennen. Vooral omdat je nu alleen woont en dus ook heel veel andere dingen er nog bij moet dan, is dat soms wel even pittig. Daarnaast moet ik nog in het ritme komen met de lessen bijwerken en samenvattingen maken, wat natuurlijk ook tijd kost.

Donderdag

Eén na laatste dag school. Langzaam krijg ik wel heel veel zin om terug naar huis te gaan… deze dag besluit ik dan ook ‘s avonds mijn kot schoon te maken zodat ik alles klaar heb voor mijn vertrek naar huis. Het op mijzelf wonen bevalt me niet perse slecht, maar heel eerlijk mis ik thuis wel. En dat maakt zo’n schoolweek best wel lang. Nu is het natuurlijk ook nog niet zo druk op school, maar ja dat wordt ook steeds drukker.

Vrijdag

OMG! Vandaag kan ik eindelijk naar huis! Ik heb nog 3 uurtjes les en rond 13:00 uur stap ik op de bus richting het station. Ik moet overstappen in Antwerpen-Berchem maar mis op de een of andere wonderlijke manier mijn trein, geen idee waar ie gebleven was, maar hij was in ieder geval niet op het goede moment op de goede plek. Dus dat betekende een half uur vertraging, maar toen kreeg die trein ook weer een half uur vertraging. hahah wat een gedoe! Door naar breda om over te stappen. Dan komt de trein stil te staan en moet ik weer overstappen op een stoptrein… uiteindelijk was ik half 7 thuis 🙂

Het was een leuke, maar ook wel vermoeiende eerste week! Tot volgende week!

Groetjes van mij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter!
Plaats hier uw naam