Studeren in België – week #2

0
296

Hoi allemaal, ook de tweede schoolweek zit er hier in België alweer op.

Zondag

Op zondagavond ga ik met de trein terug naar leuven. Door vertraging op de weg ben ik wat later op het station in Nederland en dus ben ik pas om half 11 in Leuven. Gelukkig zitten de treinen op dit tijdstip nog vol met andere studenten met grote koffers, dus het is nog vrij druk in de stad!

Maandag

Deze week heb ik 4 dagen school en moet ik alle schooldagen om 8 uur beginnen… Deze dag stelde op school niet zo veel voor omdat ik verschillende infosessie had en dus weinig echte lessen.

Dinsdag

Weer veel lessen en vroeg beginnen. Tussendoor heb ik steeds zo’n 1,5/2 uur vrij en dus besluit ik tussendoor maar naar huis te gaan. Ik eet vroeg om op tijd te zijn bij de Frans cursus waar ik naartoe ga met de bus. Het was de eerste keer dat ik met de bus naar school ging en dat ging dus niet helemaal lekker. Op bijna alle bussen staat mijn school als eind station maar ik ben bang dat ze een gek rare route gaan rijden ik alsnog te laat kom, de bus die in m’n reisapp wordt aanbevolen komt niet (of ik ben blind) maar uiteindelijk kom ik net iets te laat aan in m’n les, oeps… De les gaat best snel voorbij en dus is het snel 10 uur en tijd om naar huis te gaan!

Woensdag

Er stond een drukke dag gepland maar door fouten in het rooster heb ik opeens 4 uur minder les.. In principe wel fijn maar ja dat moet later weer extra ingepland worden wat ook niet echt chill is. Ik ga wat uitgebreider lunchen, terwijl ik koffietijd kijk (wat stiekem best wel leuk is, en verder is er niks op tv) en daarna ga ik nog wat voor school doen.

Donderdag

Op donderdag ben ik vrij! Heel chill natuurlijk, maar omdat ik me niet zo lekker voel, lig ik het grootste deel van de dag in bed/op de bank. Uiteindelijk ging het weer wat beter en kon ik nog een tijdje aan school werken. Ik kookte pasta bolognese. ‘s avonds maakte ik mijn kot schoon en pakte ik mijn tas grotendeels in.

Vrijdag

Eindelijk naar huis vandaag!

‘s ochtends heb ik één les en een taaltest, de taaltest stelde niet zo heel veel voor, maar er zaten wel wat Vlaamse woorden in die ik zelf niet zo snel in m’n mond neem. Ik heb de test gehaald gelukkig 🙂

In een tussenuur ga ik naar huis om m’n kot helemaal ready te maken en pak ik m’n tas verder in. Ik vond het wel een beetje awkward om met zo’n mega tas naar school te gaan en ook nog eens met de bus, maar gelukkig waren er heel veel mensen die een koffer mee hadden. Na school ging ik snel naar de bus en het is me voor het eerst gelukt om zonder vertraging naar huis te komen! Weekend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter!
Plaats hier uw naam