Studeren in België – week #4

0
239

Hoi allemaal,
Week 4 van mijn avontuur in Leuven!
Het begin van deze week bestaat uit heel veel school, maar het einde van de week was heel erg leuk!

Maandag

Op maandag had ik les. Lekker om 8 uur beginnen:) daarna heb ik een communicatie lesje, waarbij we toneelstukjes moesten schrijven.

‘s middags werk ik thuis aan school.

Dinsdag
Vandaag heb ik de hele ochtend les. In de middag ga in naar huis om te lunchen. Deze dag komen ze in het gebouw langs voor de controle van de brandmelders, lekker vreemde mensen op je kot! In de avond heb ik Frans les.

Woensdag
Nog een dagje vol lessen:)

Donderdag
In de middag heb ik les. Hiervoor ga ik met mijn fiets naar de fietsmaker. Mijn banden zijn namelijk non-stop leeg, ik kan blijven pompen… De meneer van de fietsenwinkel zegt binnen 2 uurtjes mijn fiets klaar te hebben en na de les loop ik super snel terug, zodat ik net voor sluit er ben om mijn fiets op te halen.

Ik fiets naar huis. In België is het zo dat soms de auto’s tegelijkertijd groen hebben met de fietsen. Dus ik wil leuk over een kruising fietsen als opeens een auto begint te rijden… Ik moet super hard remmen waarna ik merk dat m’n band niet meer wil draaien. Ze hebben bij de fietsenmaker de, idk hoe ik het precies moet uitleggen, binnenste deel van mijn band, waar de rem in zit, niet meer vast gemaakt, waardoor die bij het remmen naar voren is geklapt. Ik kan mijn band he le maal niet meer bewegen:(

Ik neem mijn fiets dragend mee naar huis… Zo super zwaar, spierpijn van gekregen. Het is ondertussen al half 7 en ik loop naar de winkel waar ik boodschappen doe. Ik koop onder andere chips met augurk smaak en hamburger smaak, omdat ik die thuis nog niet eerder was tegen gekomen in de winkel en ze samen met mijn familie wel een keer wilde proberen!

‘s avonds komen mijn opa en oma naar mij toe, hier heb ik de hele week al naar uitgekeken:)
Ze waren in de buurt en daarom heb ik gevraagd of ze het leuk vonden om bij mij te komen slapen. Wij drinken koffie en kijken gezellig tv, waarna mijn bank voor het eerst wordt getest als slaapbank.

Vrijdag
Ik heb les van 8 tot 11 en daarna ga ik terug naar mijn kot. Ik pak mijn tas in, mijn lieve opa en oma hebben de rest al opgeruimd en de afwas gedaan. Ze helpen me met mijn fiets die weigerde zijn band te draaien. Daarna gingen we lunchen bij bar Stan. Een super gezellig, klein restaurantje met lekkere dingen op het menu!

Ik besteld zelf een kaas plankje met een latte met ijsblokjes. Echt een aanrader als je naar Leuven gaat!

Bedankt voor het lezen,

liefs van mij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter!
Plaats hier uw naam