Texels tripel, Kasteel tripel & Sonnema Cola! – op de proef #1

0
335

Heyhoi!
Omdat ik bij elk supermarkt bezoek wel dingen tegenkom die ik nog nooit geproefd heb maar dat wel graag eens zou willen, ga ik een nieuwe serie beginnen hier op mijn blog genaamd ‘op de proef’! Ik proef (samen met anderen) drankjes, hapjes en gerechten die ik nog nooit gehad heb!

Vandaag beginnen we met een aantal alcoholische drankjes! Bij de Jumbo in Groningen kocht ik Texels Tripel, Sonnema en ….. Hierbij de recensies 🙂

Texels tripel – Jumbo – 8,7% vol. – €1,87

Dit is een ‘zware, blonde speciaalbier van Texels’. Nou dat zware ben ik het zeker mee eens, dat blonde wat minder. Hoe ik blond bier gewend ben, is in ieder geval niet zo. Ik denk dat het heftige van de ‘tripel’ dat ‘blonde’ volledig overheerst, en dat ik als niet zo ervaren bierdrinker dat dus niet meer kan proeven. Ik vind het best wel een zwaar biertje. Zelf zeggen ze dat het een kenmerkend hopbitterheid in de afdronk heeft, dat ik overduidelijk herken bij de eerste slok.
Ik proef dit biertje samen met mijn vriend, die het biertje lekker vindt maar de zogenoemde afdronk ook wel heftig vindt.
Al met al zou ik dit biertje niet vaker kopen, iets te heftig.

Kasteel 11° tripel – Jumbo – 11% vol. – €1,47

Dit is een pittig biertje! Hij bevat maar liefst 11% vol. in tegenstelling tot de Texelse tripel die ‘maar’ 8,7% vol. heeft. Bij deze tripel proef je niet echt die ‘typische nabitter’ van het biertje, maar is de hele slok heftig! Het is geen vies biertje, maar eigenlijk alleen iets voor echte bittere tripel fans dus! Voor mij persoonlijk net iets te heftig:)

Sonnema Cola – Jumbo – 7% vol. – €1,53

Dit mixdrankje bestaat uit zowel cola als Beerenburg (23%). Beerenburg is een kruiden getrokken gedestilleerde drank met een behoorlijk hoog alcoholpercentage. Over dit drankje zijn we enthousiaster. Ik heb zelf nog nooit Beerenburg gedronken en het smaakt voor mij vergelijkbaar met Vodka. Dit drankje smaakt lekker fris. Ik zou het zeker vaker kopen!

Dit was de eerste #OpDeProef! Hopelijk vond je het leuk. Wat zal ik de volgende keer proberen?

Groetjes,
Van Mij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter!
Plaats hier uw naam